just dance
ellen van de gruiter -  sherborne bewegingspedagoge

Onderwijs

Veronica Sherborne ontwikkelde haar zogenoemde “Developmental Movement’- methode als een bewegingspedagogiek. Als zodanig is deze van grote waarde voor kinderen in het kleuter- en basisonderwijs. Deze pedagogiek brengt kinderen op speelse wijze wezenlijk tot sociale vaardigheid en zelfbewustzijn.  

Leren van zichzelf te houden

Voor kinderen van deze leeftijd is het van groot belang om zich prettig in hun vel te voelen in contact met zichzelf en anderen, zowel leeftijdgenootjes als volwassenen. Door Sherborne Bewegingspedagogiek kunnen kinderen zichzelf beter leren kennen en meer zelfvertrouwen krijgen, doordat ze meer in hun lichaam komen en ontdekken wat het kan.  Het gaat niet om presteren, maar uitgenodigd worden tot het onderzoeken van wie je bent en wat je kunt;  zo mogelijk op een speelse manier uitgedaagd worden om je grenzen te verleggen en bevestigd worden in wat je kunt.
Plezier en humor spelen hierin een heel belangrijke rol.

Leren respect te hebben voor elkaars eigenheid en grenzen en van daaruit elkaar
te vertrouwen

Daarnaast leren ze een heleboel over relaties: via de invalshoek van beweging leren zij hoe krachtgebruik in hun lichaam werkt en hoe dat kan worden ingezet in de verschillende relatievormen.

Leren hoe lichaamstaal en communicatie werkt

Via beweging leren de kinderen non-verbaal, in lichaamstaal te communiceren,  leren zich in te leven in de gevoelens van de ander en daar adequaat mee om te gaan.

Lees verder bij: